Motif Flash Mob?

Hey pembaca tersayang!!! (Cheh, bajet retis hak tuih!) Baru-baru nih ketika sedang asyik menggodek FB, nampak ar satu post kawan nih. Dia post satu video flash mob kat Korea. Well, tiada yang extravaganzalah pada video tuh. Yelar, korang2 pun mesti dah tau kan konsep flash mob nih.

Pertama kali saya mula kenal apa itu flash mob, memang teruja gilak lah. Kagum sangat sebab tidak pernah tengok beribu-ribu orang tiba-tiba menari serentak tanpa dirancang! Kalo tak caya, cek dis aut;


Ok, serius, saya tidak pernah tau wujudnya tarian flash mob nih sampailah saya tengok, time tu memang dpan tv (coz saya peminat Oprah). Tiba-tiba tengok popuan tu tekinja-kinja, terus pesimis ingatkan pompuan tu memang nak menggedik maklumlah Black Eyed Peas kat atas pentas tuh!

Satu perkataan, MENGAGUMKAN!!!!

Lepas tu, mulalah sana sini, semua nak buat flash mob. Tidak terkecuali kat negara kita sendiri, Malaysia. Cekkidaut;


 

Boomm! Trus jadi trending yooo! Lama juga tidak ambil port pasal benda nih. Pastu jumpa pula flash mob yang ala2 masa terhenti seketika kan.

 

Ingatkan flash mob nih menari-nari jer. Rupanya, macam2 boleh buat kan. Asalkan ramai yang sudi nak turut serta. Kesimpulannya, flash mob nih adalah sesuatu perlakuan yang dilakukan beramai-ramai secara serentak secara tiba-tiba oleh orang awam dan bila dah habis, dorang kembali menjalankan aktiviti masing-masing. 
Larrr, teringat pula rally Bersih 2.0 haritu. Kan besh kalo ada kejutan tiba-tiba dorang buat flash mob! Hehe.

Sekian dan tolong tekan ni sat. Pilih jer antara 1  2  3  4  5.

3 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Siuk ni tinguk flash mob. Tu hari pernah nampak sana Sunway Pyramid. Haha. Tapi diorang bilang, diorang yang join flash mob tu mau berbulan-bulan juga training oh.

Yen said...

ooo..ingatkan nama tarian tu flash mob..rupanya mcm tu pla aa..tp seriously konsert BEP tu sangat amazing!!

Georgie Joseph said...

fadzmie: adididi.sa blom tgk yg live.tp mmg baitu.mst mau praktis lagi...hehe.practice makes perfect hahaha

yen:kan!antara semua2 flash mob, fav saya tetap yg kat Oprah show tuh. :)