MTV VMA 2011 Menyengat!

Yo yo oh jer title tu kan. Padahal tak tengok lagi pun VMA tahun nih yang berlangsung HARI INI!!! Oh no, sungguh pathetic rasanya mengikuti perkembangan menerusi Twitter jer. Nasib ramai yang sudi tweet, so takderla jadi katak di bawah tempurung sangat.

Anyway, tahun nih beria-ria sangat nak tengok VMA ni sebab Adele tercalon dan perform. Well, memang tak sia-sia, selain Katy Perry ngan Lady Gaga, Adele menang besar dalam anugerah tu.

Jom kita tengok senarai penuh para pemenang.


VIDEO OF THE YEAR
Katy Perry, “Firework”

BEST FEMALE VIDEO
Lady Gaga, “Born This Way”

BEST NEW ARTIST
Tyler, The Creator, “Yonkers”

BEST MALE VIDEO
Justin Bieber, “U Smile”

BEST COLLABORATION
Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”

BEST HIP-HOP VIDEO
Nicki Minaj, “Super Bass”

BEST ROCK VIDEO
Foo Fighters, “Walk”

BEST POP VIDEO
Britney Spears, “Till the World Ends”

BEST VIDEO WITH A MESSAGE
Lady Gaga, “Born This Way”

BEST DIRECTOR
Adele, “Rolling in the Deep” (Director: Sam Brown)

BEST CHOREOGRAPHY
BeyoncĂ©, “Run the World (Girls)”

BEST VISUAL EFFECTS
Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”

BEST ART DIRECTION
Adele, “Rolling in the Deep”

BEST EDITING
Adele, “Rolling in the Deep”

BEST CINEMATOGRAPHY
Adele, “Rolling in the Deep”

(sumber: music-mix.ew.com)


Tidak ketinggalan, sesi tayang menayang dan laram-melaram. Well, ini sneak peak fashion pada anugerah tuh, bermula dengan top pick saya iaitu Ne-Yo ;

 Definitely a look yang akan saya pilih!

  Adele mesti tiru watak dari Hairspray tu kan.

 Zoe Saldana.


 Britney sempoi.

 Beyonce buat pengumuman tentang kandungannya ketika anugerah.

 Demi Lovato yummeh.

 Tu dioo, JB, not my fav anyway.

 Kesian Jessie J, sanggup datang tau.

 Katy Perry yang GORGEOUS dan suami tercinta.

 Pengantin baru, Kim Kardashian.

 LMFAO rawk!!

 Miley Cyrus nampak matang dengan dress nih.

 Nicky Minaj ni dah macam sampah bergerak.

 Pitbull dan tetamu.

(sumber: /www.mtv.com/photos)

Konlusinya, kalo browse fesyen2 pada malam tu, memang ramai yang ambil konsep santai dan tidak berlebih-lebihan. Sesuaila dengan tema MTV yang sentiasa remaja dan happening.

Kalo performance, tentu sekali saya pilih momen ini. :)


2 comments:

germaine said...

Grr.. mo tgk jg.. terus sy google ni mtv vma award.. ;p

Georgie Joseph said...

hohoho.alang2 trus donlod.hehehe