Najwa Tiru Yuna!!!

Fuhhh. Kalo setiap post dalam nih adalah satu asignment keja, sakitlah nak menjawab kemarahan bos. Yela, buat post lambat-lambat. Hahahaha.

Perahsaan tak, sekarang nih kalo nak fofular senang sangat? Sejak kewujudan YouTube, semua nak tunjuk bakat daripada nyanyian, parody, menari, prank, benda2 bodoh, dan macam2 lagilah kat dalam tuh. Sapa yang paling dpt view banyak, sukalah.

Tapi entri ni bukan nak bebel pasal tu, nak bagitau sorang YouTube sensation nih. Serius, tak pernah pun tau pasal dia nih. Thanks for the job, barulah saya dapat discover si talented gadis muda ini.

Nama dia Najwa Latif. So first of all, saya teruslah cari kat google. Kan bila da papar results, ada kuar segala benda tu kan. Lantas jer jari pergi klik link dalam YouTube tuh. Lorrr, dia nih menyanyi pula. Hurm, so apalagi, cubala dengar suara budak nih. Bagus ke idok.

First song, not bad. Suka dia nyanyi lagu Price Tag, Jessie J. Pastu tengok next clip. Then yang sterusnya. Lama-lama ketagih! Fuyoooo. Jarang tau saya nih nak suka aka jatuh cinta ngan artis2 baru. Lagi-lagi artis ekspress yang main sumbat video dorg dalam YouTube nih. Tapi saya harus jujur, dia memang bagus!

Muda lagi budak nih, form 4 kot! Suara dia ada mirip2 JB skit. No wonderlah, inspirasi dia JB. Taknakla samakan dia nak JB coz kalo JB nih, dengar jer nama dia, mesti nak sebut 'euwww'! Hahaha. Jangan serang saya wahai JB fanatik! ;p

Najwa Latif sekarang dah pun sign kontrak ngan local punya records label. Baguslah tu dik, rezeki katakan. Lagipun, adik nih kira unik lah juga. Jarang jumpa artis yang natural voice sedap macam nih.

Jom layan few of dia punya video nih. Kira yang saya featured nih antara fav saya lah. Enjoy!!!




Besh kan! Nak tengok lagi, visit YouTube dia kat Najwa Latif Youtube.

Buat adik Najwa, selamat berjuang. Anda ada masa depan yang cerah.

Jap2, klik You're Cute!

1 comment:

Miera said...

mnyanyi semua dalam ketaa.. ermm