Fashionista Sejati

Malam-malam buta barula dapat idea nak tulis apa. Bukan senang tau bab kerah mengerah idea ni. Maklumlah, ntah da ke mana da kreativiti yang menjadi senjata diri selama ini. Hahaha. Amat perasaan di situ...

Oklah, since blog ni pun diilhamkan dari fashion sense yang kiranya telah lama bersemadi dalam diri saya, so hari ini saya akan memperkenalkan anda dengan seorang fashion blogger yang tidak asing lagi di Malaysia. Tak pernah jumpa bertentang mata pun dengan dia ni, apalagi nak kata dia ni besfren saya, memang tidak sedar diri la kan. Actually, saya pun baru jer discover blog dia ni. Saya terbaca pasal blog dia ni dalam satu magazine tapi dah lupa da apa nama mag tu.

Kalau meneliti setiap butiran entri beliau, Hafiz Mustapha atau lebih dikenali dengan nama glamer beliau, CuteCarry, memang dia ni betul-betul passionate dalam mengikuti arus dunia fesyen masa kini. Bukan sahaja mempunyai high-class taste dalam fesyen, malah kemunculan beliau dalam satu-satu acara memang dinanti-nantikan sebabnya outfit dia memang akan fashionable. Kagum juga dengan beliau ni, selalu dijemput menjadi jurucakap dalam mana-mana bengkel grooming.

Kiranya, sekarang ni saya adalah pembaca setia blog CuteCarry ni. Yelah, kalo bab-bab fesyen ni, saya masih lagi merangkak. Kalau setakat bab nak ingat mengingat jenama-jenama mahal tu, ala budak tadika pun boleh hafal. Tapi jangan pula rosakkan minda adik-adik kecil kita ni dengan benda-benda mahal macam ni. Nanti da besar, demand pula nak semua barang branded jer. Kalau sukarela nak bagi macam tu jer, saya pun nak. LMAO!

So, kepada yang ala-ala buta fesyen, baru nak up, buat-buat terror fesyen tu, silalah luangkan masa menjenguk blog si CuteCarry ni. Tak rugi dan tak kena jel pun. Selalu tengok kat majalah jer, sekali-sekala tukar selera pula kat blog dia ni. Hah ni dia wajah dan salah satu penampilan beliau.


sumber imej dari blog CuteCarry

Bagi anda yang meminati fesyen dan tak nak ketinggalan dengan item-item yang hangat di runway, ini adalah blog yang tidak harus dilepaskan. Klik CUTECARRY.

 

5 comments:

Afzainizam said...

┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
Wish you healthy always
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Mrs.MyGaman BorNeo said...

Wow ... nice blog ... 1st time pula jumpa blog seorang lelaki yang memberi fokus kepada fesyen.

Georgie Joseph said...

rep 2 Mrs.MyGaman BorNeo ;
hi.thanks for supporting.ya, lama suda sa ingin buat blog psal fesyen ni.akhirnya, here i am.harap-harap dapat bagi lebih info dan tips lepas ni. XD

Sasa Al-Sharif said...

akhirnya ko jumpa identiti ko bro. haha.. keep it up :)

Georgie Joseph said...

hehehe.ketepikan "apa2 yg tidak ptot", and go on jak ikut instinct ba kan.huhu...thanx sasa!high 5 dulu!yay