Kasual Sudah

Ahad yang bening, redup dan santai. Baru jer balik dari melantak kat Ampang tadi. Sodap jang! Tadi pergi lunch makan masakan padang ngan masakan Negeri Sembilan menurut papan tanda restoran tulah. Well, ni pertama kali kot datang kedai ni. Takda apa yang extraordinary lah, air pancur ke apa, but not bad gak makanan dier. Tunggukan entri pasal hotspot makan baru ni nanti.

Bila da kering sengkek ni, malas pula nak gi jenjalan ronda-ronda nanti bikin sakit hati jer kalo jumpa barang yang menggoda. Hahaha. Jadi, ceritanya, balik rumah jer, trus gi ambik laptop, online sambil tengok tv pastu tidbits ada kat depan mata jadi peneman buat kunyahan. Tak concentrate pun tengok tv tu, macam boring jer program-program hari ni. Ntah tak tekira brapa kali da tukar channel. Last-last flipped kat Hitz TV coz ada story pasal Yuna tadi. Time-time iklan, tiba-tiba tertarik ngan satu brand kasut ni. Actually bukan iklan lah, tapi dia macam featured seorang artis tu dengan koleksi kasut yang dia pakai.

Bagi yang berjiwa kasual, sempoi, indie ngan rock n roll, saya rekomen mesra-mesrakanlah jari tu pegi tengok web kasut jenama Macbeth ni. Brand ni dari US(yer kot), haha, tapi dah ada cawangan pun kat Asia ni. So first thing first, memanglah nak cari yang paling dekat which is Malaysia sendiri kan. Kat web tu beria-rialah dia tunjuk alamat-alamat cawangan dengan ikon Jalur Gemilang, tapi bila tengok betul-betul, alamat kat Indon. WTF!

 
sumber imej dari www.macbeth.com


Design kasut ni agak clean, simple and sangat kasual. Sesuai sangat buat nak gi ronda-ronda kat Bukit Bintang. Hahaha. Melalut pula da.

Nak korek lagi pasal brand ni, pegilah web dia MACBETH.
Dorang ada gak kat FB. Klik je like kat MACBETH FACEBOOK.

psst : tetap terpikat ngan kasut Lanvin yang semi-gold tu.hiks!

3 comments:

Zurina J. said...

uisehhh!
nanti aku jadi kaya...jadi dato..
aku kasi beli ka kasut ni 1 ya...:)
ihihihih.

Georgie Joseph said...

uina!ni yang saya suka dengar niii.hehehe.lanvin, lanvin, come to papa~

mr_mrs mikko said...

lawa jg kasut ni...
aduina, ni yg bikin mo beshopping lg ni...
buli kasi beli ni.